Op 20 september vierde Marine Engineering Galaţi – beter bekend als MEGA – haar 20-jarig bestaan. MEGA maakt deel uit van de Naval Division van de Damen Group en is gespecialiseerd in detailed engineering. In dit gesprek vlak na de viering van het jubileum vertelt Oana Boazu, Office Manager van MEGA, over de bepalende kenmerken van MEGA en het team. En natuurlijk wat een geweldig verjaardagsfeest ze hebben gehad.

Na een ceremonieel begin van het verjaardagsfeest gingen de festiviteiten verder met een aantal presentaties. “Deze presentaties belichtten de evolutie van het bedrijf. In het begin werkten we bijvoorbeeld veel aan sleepbootprojecten, maar naarmate we meer ervaring kregen, hebben we steeds complexere projecten aangenomen. Tegenwoordig richten we ons vooral op marineschepen en luxe jachten. We hebben de accreditatie en vergunningen van onze Roemeense autoriteiten om dit soort werk met militaire schepen uit te voeren, wat een toegevoegde waarde is omdat niet elk bedrijf dit soort accreditatie heeft,” zegt Oana.

Van links naar rechts: Damen Naval Director Operations Tijs Buijs, Damen Naval HR Director Jeroen van Mierlo, MEGA Managing Director Florin Rascanu en Damen Naval Managing Director Roland Briene. Van links naar rechts: Damen Naval Director Operations Tijs Buijs, Damen Naval HR Director Jeroen van Mierlo, MEGA Managing Director Florin Rascanu en Damen Naval Managing Director Roland Briene.

Tijdens de presentaties op het feest werd ook speciale aandacht besteed aan het personeel van MEGA. “Dit omvat ook onze activiteiten op het gebied van sociale verantwoordelijkheid. Sommigen van ons team zijn bijvoorbeeld betrokken bij inzamelingen voor goede doelen voor kinderen, anderen lopen marathons om geld in te zamelen,” voegt Oana toe. “We hebben ook de mensen in het zonnetje gezet die hier al 5, 10, 15 of 20 jaar werken.”

MEGA begon in 2004 met slechts zes mensen in drie kleine kantoren op het terrein van Damen Shipyards Galaţi. Twee decennia later is het team uitgegroeid tot de huidige omvang van 196 mensen. “We hebben hier een leuke sfeer. Mensen willen nog jaren bij MEGA blijven werken. Van de zes mensen die hier in het begin werkten, werken er vijf nog steeds hier,” zegt Oana, die sinds 2008 bij MEGA werkt. “En misschien bereiken we voor het einde van dit jaar de tweehonderd mensen in het team: nóg een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf.”

Tijdens de festiviteiten werden er presentaties gehouden voor de genodigden. Tijdens de festiviteiten werden er presentaties gehouden voor de genodigden.

Er waren nog twee officiële onderdelen van het feest die moesten plaatsvinden voordat het dansen en de meer informele festiviteiten konden beginnen. Dit waren de lancering van de gloednieuwe bedrijfswebsite – https://marineengineering.ro/ – nu in lijn met de Damen huisstijl, en het maken van een foto van het hele team.

Vooruitkijkend naar de komende maanden werkt het MEGA-team aan een nieuwe bedrijfsfilm. “Deze zal gaan over de ‘MEGA-droom’ en zal natuurlijk mensgericht zijn, want zonder onze mensen zouden we hier niet zijn.” Op de vraag om de ‘MEGA-droom’ te definiëren, zegt Oana dat het op dezelfde weg verder gaat als waar de Managing Director van het bedrijf, Florin Rascanu, 20 jaar geleden mee begon. Dat was “het opbouwen van een sterk en toegewijd engineering designteam binnen de Damen Group: we willen blijven groeien met datzelfde idee”.