Damen Schelde Marine Services (DSMS) is zijn actieve beursherfst begonnen op de beurs die hoogstwaarschijnlijk de grootste beurs van Europa is: de SMM Exhibition in Hamburg, Duitsland. Dit vierdaagse evenement is enorm met meer dan 48.000 deelnemers en 2.200 exposerende bedrijven.

DSMS, dat een stand deelt met Damen Marine Components, ging met een team van zes personen en organiseerde een diner voor zes agenten. Om die reden maakten ook Managing Director Arnold Suykerbuyk en Commercial Manager Jeroen Caris de reis naar Hamburg. “Dit was voor ons een manier om onze agenten bij te praten over onze activiteiten. Het is echt een toegevoegde waarde om iedereen persoonlijk ontmoeten in een informele setting als deze.”

Voor het DSMS-team is het SMM-evenement “zeker the place to be”, voegt Account Manager Josine Glerum toe. “Het was in vele opzichten een geslaagde beurs; om te netwerken en bij te praten met onze relaties, om kennis op te doen en een realistische indruk te krijgen van de maritieme markt. Bovendien hebben we door ons team te verdelen over verschillende locaties op SMM echt het maximale uit onze tijd daar gehaald.”

De stand van DSMS en Damen Marine Components op de SMM in Hamburg. De stand van DSMS en Damen Marine Components op de SMM in Hamburg.

De week na SMM ging DSMS naar Londen voor een bezoek aan het inkoopevenement IMPA. “De meeste mensen die naar IMPA gaan, hebben een technische of inkoopfunctie, dus vanuit zakelijk oogpunt is dit een zeer efficiënt evenement. Hoewel het maar twee dagen duurt, was het een zeer interessant en productief bezoek. Er is veel potentieel voor DSMS op de Britse markt, vooral als je kijkt naar de groei in de Schotse offshore renewables sector”, aldus Josine.

DSMS rondde de ‘beurstoer’ van september af met een reis naar Cyprus. Dit keer bezochten DSMS Account Manager Diana Ponirou en Josine de Cypriotische markt voor een technisch inkoopevenement georganiseerd door Interglobe Marinet Services, dat werd bijgewoond door ongeveer 180 mensen. “Met een unieke setting en een grote intimiteit was het ook de meest persoonlijke beurs met meer tijd om contact te maken met klanten”, merkt Josine op.

De drie beurzen SMM, IMPA en Cyprus zijn slechts het begin van de plannen van DSMS voor de rest van het jaar. Naast de regelmatige bezoeken van het verkoopteam aan hun klanten, staan er nog meer evenementen op de agenda. “Allereerst hebben we volgende week MTB Europe – Jeroen en Richard Nieuwenhuize gaan daar naartoe. En later in het jaar gaat Richard naar een inkoopevenement in Panama – een strategische locatie in een groeiende markt voor ons.”

De beurstoer werd afgerond met een reis naar Cyprus voor een technisch inkoopevenement van Interglobe Marinet Services, De beurstoer werd afgerond met een reis naar Cyprus voor een technisch inkoopevenement van Interglobe Marinet Services,